post

Nord-Aurdal har Norges beste campingplass i 2015

I år som i fjor, er Nord-Aurdal hjem til to av de tre beste campingplassene i Norge, melder Valdres Avisa. Det er Aurdal Fjordcamping som igjen stakk av med førsteplassen, mens Fagernes Camping tok en respektabel bronse. Andreplassen gikk til Havblikk Campingplass, som ligger vest for Mo i Rana.

Hvert år kårer Campingportalen.no ”Folkets favoritt-campingplass”, og i år gjorde altså Nord-Aurdal det nok en gang eksepsjonelt bra. Det er campingfolket selv som stemmer, noe som gjør dette til en viktig og respektert pris. Til og med ordføreren jubler.

–Dette er så godt arbeid over år! Nord-Aurdal er Norges største helårs -camping kommune og det er viktig å se at folk setter pris på det! Viktig næring for reiselivet, verdiskapning og arbeidsplasser! Lykke til videre alle campingplasser, kommenter ordfører Inger Torun Klosbøle på Valdresmagasinet sin Facebook-side.

Valdres har alltid gjort det bra i disse kåringene, men å ta to av de tre øverste plassene i to år på rad, er nesten i overkant av hva man kan forvente. Likevel er dette et resultat av langsiktig arbeid i Nord-Aurdal som jobber aktivt med å skape en god turistnæring som lokalbefolkningen kan være stolte av, og som turister fra hele landet, og utlandet, får lyst til å besøke.

I tillegg til komfortable campinganlegg satser man tungt på lokal mat og mattradisjoner, noe Valdres Mathus er et godt eksempel på. Lokalisert rett av E18, er Valdres Mathus en kafe og spiseri i Bagn som har satt en rekke lokale matskatter på den stolte menyen.

Nord-Aurdal har Norges beste campingplass i 2015

Man kan lese mer om gullvinneren på campingportal.no, og her står det: ”Aurdal Fjordcamping og hytter er en campingplass med nydelige oppstillingsplasser helt ned til fjordkanten for døgnturisten, med strøm, kabel-tv og trådløst internett. Her kan du nyte utsikten eller fiske rett utenfor bobilen, vogna eller teltet. Det er gratis fiske langs campingens strandlinje (ca. 1 km).”

Aurdal Fjordcamping har altså noe å by på for hele familien, her finnes naturskjønne omgivelser, fiskemuligheter og toppmoderne fasiliteter. Og er det ikke nettopp det campingturister ønsker seg i 2015? Folket på campingplass.no ser i alle fall ut til å synes det, og hvem er vel vi til å se oss uenig?

Da gjenstår det bare å se om Nord-Aurdal klarer er å følge opp denne fantastiske bragden med hat-trick i 2016. Eller hvem vet, kanskje kommer Havblikk Campingplass utenfor Mo i Rana og tar over kronen?