Norgesferie

En undersøkelse viser at i Norge er turister generelt svært tilfredse med norgesferien, men noen er mer fornøyd enn andre. De som er mest fornøyd med ferien i Norge er russiske turister. 85 prosent av russere som ferierer i Norge svarer at de er meget fornøyd med ferien.

De mest fornøyde gjestene i skandinavia er Svenskene, som er mer fornøyd med norgesferien enn danske turister. De minst fornøyde er reisende fra Sør-Europa, viser turistundersøkelsen.

Totalt sett er nordmenn mer fornøyd med norgesferien enn utenlandske turister, selv om alle er enige om at det er dyrt å feriere i Norge og at prisen ikke altid står til kvaliteten.

Deltagerne i denne undersøkelsen vurderte sin generelle tilfredshet på ferien, og vurderte i tillegg kvalitet på servicenivå, restauranter og overnattingssteder.

Det resultatene viser er at pris i forhold til kvalitet er det kriteriet som blir vurdert lavest av både norske og utenlandske turister.

Norske turister er ikke er spesielt fornøyd med attraksjonene landet har å by på, men det er det nettopp disse utlendingene liker best, og rangerer norske attraksjoner, servicenivået og informasjon og skilting som det de er mest fornøyd med på ferien.

Dersom en vurderer nasjonale forskjeller er de skandinaviske turistene mer fornøyde med norgesoppholdet enn både tyske og nederlandske turister som generelt er mindre imponert over norgesferien. Spesielt overnatting, spisesteder og pris i forhold til kvalitet trekker opplevelsen ned for de tyske turistene. Nederlenderne er også misfornøyd med pris i forhold til kvalitet og spisesteder.

Undersøkelsen viser at norsk reiselivsnæring må øke kvaliteten på norske spisesteder og aktivitetsmuligheter for at norske turister skal bli mer fornøyd med norgesferien.

Aktivitetsmuligheter i lokalmiljøet er for utenlandske turister det som trekker mest ned på totalopplevelsen av ferien i Norge.