Strandliv i Egypt

EgyptEr du ute etter en idyllisk strandferie i Egypt kan Sharm el-Sheikh være noe for deg. I bydelen Sharks bay frister krystallklart vann og eksotiske fisker til behagelige dager på stranden.

Byen Sharm-el-Sheikh har rundt 35.000 innbyggere og er opprinnelig en gammel fiskelandsby. Når turistsesongen slipper besøkende til mangedobles antallet mennesker i området, men byens beliggenhet og aktivitetene i området sprer besøkende ut og gjør at stedet aldri føles overbefolket.

I bydelen Sharks Bay finnes et av byens beste dykke-områder. Her kan man dykke og snorkle blant eksotiske fisker og vakre koraller. De som besøker Sharks bay tilbringer gjerne all sin til på hotellområdet uten å savne noe. Stedet byr på avslapning og deilige dager på stranden og ved bassenget. I det krystallklare vannet kan man oppleve majestetiske djevlerokker sitt element, skremmende murener som ligger på lur blant korallene og barracudaer som jakter.

Familier med små barn har spesielt glede av det behagelige hotell og strandlivet på stedet. Men er du ute etter noen andre opplevelser kan du besøke Naama Bay som ligger femten minutters kjøretur unna. Her ligger det krigskip fra den andre verdenskrig utenfor kysten. Vraket av det legendariske lasteskipet SS Thistlegorm finnes her. Et skip som ble senket av tyske bombefly i 1941. Dykker man ned rundt tretti meters dyp kan man oppleve dette mystiske og vakre vraket. Dykkerutstyr kan leies ved et av de mange dykkesentrene i området eller kjøpe selv uten store kostnader.